Allround Make-up Artist

Make-up academy for creatives

B Academy biedt branche-erkende make-up opleidingen aan. In de opleiding Allround Make-up Artist word je in minder dan 1 jaar opgeleid tot allround make-up artist in de meest creatieve omgeving die jij je kunt wensen. Na een make-up opleiding bij B Academy ben jij erg gewild op de arbeidsmarkt. Je bent namelijk niet alleen supergoed in alles wat te maken heeft met make-up, maar je bent ook nog eens een pro als het gaat om hairstyling. Ook word je snel én op een hoog niveau opgeleid en is B Academy een bekende naam in de industrie. Sommige studenten hebben al een baan of klus voordat zij afgestudeerd zijn. 

De jaaropleiding Allround Make-up Artist van B Academy is de allerbeste plek om te starten aan je toekomst als visagist. Na slechts één jaar kun je succesvol aan de slag als make-up artist in de fashionwereld, achter de schermen voor film en tv of in de commerciële beautybranche. Door ons exclusieve lesmateriaal in combinatie met de zeer praktijkgerichte lessen, zet je snel een ijzersterke basis neer en doe je veel ervaring op.

Tijdens je opleiding

In 40 intensieve, maar vooral inspirerende lesweken leer je alles wat je moet weten op het gebied van make-up. Van basistechnieken voor beauty make-up tot special effects, festivalmake-up en de commerciële kant van make-up (o.a. advies en verkoop). Aan alle aspecten van het vak wordt aandacht besteed. Daarnaast krijg je de ruimte om te experimenteren en te onderzoeken wie jij bent als visagist.

Tijdens de opleiding Allround Make-up Artist volg je vakken als cosmeticaleer, skintones, kleurentheorie, hairstyling en special effects. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de vele facetten van het visagievak, zoals het organiseren van een succesvolle fotoshoot, productie, portfoliomanagement. Deze lessen kun je goed gebruiken als je wilt starten als visagist en je vergroot hiermee je kansen op een baan.

Na je opleiding

Bij B Academy leer je veel meer dan de technieken alleen. Na het afronden van de Allround Make-up Artist-opleiding ben je communicatief sterk, weet je waar je talenten liggen, ben je oplossingsgericht en zelfbewust. De basis heb je in de pocket. Je hebt alle benodigde skills in huis om meteen aan de slag te gaan binnen de beauty- en make-upindustrie als freelance make-up artist (bijvoorbeeld bij een merk, agency of backstage bij shoots en fashionshows) of als Beauty Advisor (voor een merk bij een counter in een winkel of in het bedrijf zelf).

Het is volledig aan jou wat je uit je opleiding haalt. Wij zijn er om je te helpen jouw unieke talenten te ontdekken.

Belangrijke info

Tijdens Allround Make-up Artist krijg je 40 weken een keer per week les van 10.00 tot 16.00 uur. In totaal zijn dit 6 lesuren per week. 

De jaaropleiding Allround Make-up Artist gaat op de volgende data van start:

Amsterdam: 7 september 2023 (donderdag)
Arnhem: 8 september 2023 (vrijdag)
Eindhoven: 6 september (woensdag) 

Tijdens de opleiding Allround Make-up Artist krijg je maar liefst veertig lessen en ga je vier fotoshoots doen. De gemaakte beelden kun je gebruiken voor jouw portfolio.

Welke thema’s komen tijdens de lessen aan bod?

 • Basic make-up skills (o.a. cosmeticaleer, foundation, contour & shaping)
 • Advanced make-up skills (werken met verschillende huidtonen; van licht tot donker)
 • Master make-up skills (o.a. special effects, fake lashes, crème make-up)
 • Appearance
 • Communicatie en advies
 • Huidverzorging
 • Ontwerpen moodboards
 • Bruidsmake-up
 • Make-up voor zwart-wit foto’s
 • Gala make-up
 • Catwalk make-up
 • Thema make-up

Het lesgeld voor de opleiding Allround Make-up Artist bedraagt € 4.994,-. De opleidingskosten zijn exclusief een professionele materialenkit (á €749,99). De opleiding is vrijgesteld van btw (vanwege onze CRKBO-registratie). Je kunt het lesgeld ook in 3, 6 of 12 termijnen betalen. Bij inschrijving betaal je €250,- inschrijfgeld. Dit wordt van de opleidingskosten in mindering gebracht.

Wil je meer weten over de Allround Make-up Artist-opleiding? Kom dan naar een infoavond! Op de infoavond krijg je alles te horen over de opleiding, kun je vragen stellen en ontmoet je educators. Check hier alle locaties en data.

Weet je nog niet zeker of je langs wilt komen en wil je eerst meer informatie? App ons op 06 47 30 68 26. Tot snel!

Boek eenvoudig de opleiding van jouw keuze:

 1. Klik op de ‘Schrijf je in’-button.
 2. Selecteer de gewenste startdatum met de juiste locatie.
 3. Vul je factuur- en cursistgegevens in.
 4. Betaal via iDEAL of Bancontact.
 5. Je ontvangt een mail met daarin de bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging voor een matchingsgesprek (Hier kijken we of je de juiste motivatie hebt om te starten bij B Academy Make-up en dit is bepalend voor je toelating. Dit doen we omdat we maar 16 plaatsen per klas beschikbaar hebben, zodat iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij verdient. No worries, met een goede motivatie kom je heel ver!).
 6. Je matchingsgesprek!
 7. Per mail informeren we je over of je bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het komende studiejaar.
 8. Welkom bij B Academy! Je toekomst begint hier!

  Oeps! Het kan zijn dat de bevestiging van je inschrijving in je spam is terechtgekomen! Niet ontvangen? Geef ons een belletje en we sturen hem naar je op.

  Klaar om je in te schrijven?

  Laten we van start gaan met jouw Allround Make-up Artist avontuur!

  Betaalopties

  CRKBO geregistreerd

  CRKBO geregistreerd

  B Academy is een CRKBO-geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.